Gospel Esküvő

Képzeld el az esküvődet a legromantikusabb filmekben! A gospel kórus élőben énekli a kedvenc dalotokat, amivel az oltárhoz kísérnek. A szertartás kedves hangulatát a gyűrűhúzás és fogadalomtétel utáni dal emeli tovább. Kivonuláskor pedig még a vendégeitek is együtt énekelnek a gospel kórussal.

Hol lehet gospel esküvőd?

Az itt felsorolt helyszínek bármelyikén, de akár az általad választott esküvői helyszínen is.

Összekapcsolható az anyakönyvvezető esketésével is!

 

A házasságod egy ígéret – tedd meg Isten előtt

A házasságotok egyetlen egyszerű ígéretre épül: hogy egymást választjátok társul egy életre. Ezt az ígéretet teszitek szeretteitek előtt, amelyhez Isten áldását kérhetitek az Ökumenikus Egyház segítségével.

Isten akkor is veletek van, ha egy mezőn ketten néztek egymás szemébe. A mai gondokkal és stresszel terhelt világban azonban nagyon nehéz egymásra – és csak egymásra – figyelni. Az esküvő napjáig sokszáz apróságon aggódtok, hogy sikerüljön megszervezni. Az esküvő reggelén pedig elindul a werkli és egyre csak történnek az események sűrű egymásutánban. Mindig akad valami ügyes-bajos elintéznivaló. Ebben a nyüzsgésben kell az esketésre megérkeznetek, és egy életreszóló ígéretet tennetek – nem könnyű.

„Mert Isten maga a szeretet. Aki ebben az isteni szeretetben éli az életét, az valójában Istenben él, és Isten is él őbenne.” (1. János 4:16)

Az egyházi esküvő menete

 • Bevonulás
 • Bevezető (keresztség megerősítése)
 • Szentírás olvasása (választható igehelyek)
  • Ter 2,18-24
  • 1Kor 12,31-13,8
  • Jn 15,12-17
 • Rövid prédikáció
 • A házassági szándék kinyilvánítása
 • Gyűrűhúzás és fogadalomtétel
 • Záró áldás
 • Pár bemutatása (kivonulás)
Egyházi esküvő feltételei

A szertartás előtt a minimális felkészülésen vegyenek részt. A szertartás helyszíne legyen alkalmas az egyházi esküvő megtartására. Legalább két tanú legyen jelen az esküvőn. Lehetőség szerint a polgári jogi házasságkötés már történjen meg az anyakönyvi hivatal előtt.

Nem vagyunk (mindketten) megkeresztelve...
A keresztség szentségét egy korábbi időpontban is és akár a szertartás részeként is felvehetitek, ennek nincsen különleges feltétele, csak az elhatározásotok. A keresztség szentségét stóladíj nélkül szolgáltatjuk ki.
Saját helyszínen szeretnénk esküdni...
A Tiszta Forrás Keresztény Felekezete a Jézusi Tanítás szerint mindenhová szeretettel megy, ahol „ketten vagy hárman összegyűltök az én nevemben”. Így a saját helyszíneteken is örömmel végezzük el az egyházi esketést.
Egyházi és hivatali (polgári) esküvő egyszerre

Egyre többször kérik a párok, hogy ne legyen „két esketésük”, miért ne lehetne egyetlen szertartásban az egyházi- és a polgári szertartás. Az Ökumenikus Egyház örömmel esket az anyakönyvvezetővel közösen is. Ebben az esetben az alábbi esketési rendet szoktuk alkalmazni:

 1. Bevonulás
 2. Bevezető és a keresztség megújítása (TF)
 3. Hivatali bevezető és házassági nyilatkozat (AKV)
 4. Aláírások (AKV)
 5. Szentírás olvasmány / Szentlecke / Evangélium (TF)
 6. Rövid prédikáció (TF)
 7. Fogadalomtétel (TF)
 8. Gyűrűhúzás és házassági szándék kinyilvánítása (TF)
 9. Szülőköszöntés és zárószöveg (AKV)
 10. Záró áldás és a pár bemutatása (TF)

Erdei Kápolna

A pilis lábánál a Budakeszi erdőben felállított szabadtéri kápolnának a kupolája a kék ég és oltárja a lenyűgöző természet. A kápolna dekorációját a stílusotok szerint lehet alakítani, így templom-jellegűvé vagy természetközelivé téve. Az erdei kápolna önálló esketési helyszín, ahol lelkészeink örömmel esketnek.

Egy szertartás:
egyházi és polgári egyszerre!

A Budakeszi Önkormányzat anyakönyvvezetőjével együttműködve az Ökumenikus Egyházzal egyszerre egyházi- és hivatalos polgári szertartást is meg tud valósítani. Így ugyanazon a napon, egyazon szertartásban Isten előtt a törvény erejével is házasságra léphettek.

II. Óbudavári katolikus templom

A Szentendrei Skanzen területén található templom megőrizte a régi idők szellemiségét, és intim környezetével segít az esküvő pillanatát megélni. A templom orgonája működik, így kántor segítségével orgonaszóra vonulhattok be.

A templom befogadóképessége kb. 100 fő.

Címe: 2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.

 

Haris Park – kápolna

A budai kastély épület gyönyörűen megújulva várja az esküvőket, kertjében és kápolnájában pedig az esketéseket. A minden szempontból elegáns és exkluzív környezet lehetőséget ad az elvonulásra a világ zajától, és azt is garantálja, hogy nem találkozik össze két ünneplő násznép.

A német neoreneszánsz stílusban épült szimmetrikus épületet a Budai Polgári Lövész Társaság emeltette 1885-ben. A budai arisztokrácia ismert találkozóhelye volt, gróf Andrássy Gyula péntekenként itt látta vendégül páholyát, a királylátogatásokról feljegyezték, hogy egyik alkalommal Erzsébet királyné, azaz Sissi nyitotta a táncot a bálteremben.

 

Pajta kápolna – Csillagkert

Rusztikus környezet, kedves és elegáns esküvő. A Csillagkert Budapest területén található pajta épület tökéletes környezet nyújt, ha szeretitek a laza és könnyed hangulatot, amiben van egy csipet vidéki íz.

A pajta kápolna egykor a kocsiszín volt, ahonnan sorra indultak a vendégek a Petneházy rét környéki kastélyokba. Most esküvői helyszínként vár Titeket.

Csillagkert Budapest

1029 Budapest (Adyliget), Feketefej u. 2.

 

Ökumenikus Egyház

Az egyházi szertartások iránt egyre nagyobb ismét az igény, azonban a hétköznapok csak kevesek számára adatik meg, hogy valamely vallás vagy felekezet közösségében teljenek.

A missziós felekezetek, rendek és gyülekezetek feladata az, hogy olyan helyre is elvigyék az Úr igéjét, ahol a történelmi egyházak esetleg sikertelenek. Ezen evangelizáció része, hogy a vallástól távolmaradók számára is lehetőséget adjon Isten áldását kérni a házasságukra.

Az Ökumenikus Egyház lelkészei számára küldetés, hogy ott is jelen legyen Krisztus, ahol az egyház nem jár sikerrel, de az alapvető hit a krisztusi szeretetben mélyen gyökeredzik.